Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Bälinge IF INAKTIV F-01 fotboll

12:00

Häverödals SK F01

Referat: Bälinge IF F01 - Häverödals SK F01

En bly tung förlust mot Häverödals SK i DM-kvartsfinalen
Sett över hela matchen så är Bälinge det spelförande laget men kommer aldrig riktigt fram till de farliga målchanserna.
Under första halvlek så låter vi knappt motståndarna komma över på vår planhalva. Dock så saknas den rätta inställningen hos många spelare idag och första halvlek slutar 0-0.
En fet målchans i första där Nellie skjuter ett välplacerat skott men Häverödals målvakt gör en fantomräddning.

Andra halvlek startar direkt med ett mål i baken och resterande tid av halvleken så jagar Bälinge kvittering.
Till slut kommer kvitteringen rättvist och klockan visar att ca 8 minuter kvarstår av matchen. Amanda A är framme på en frisparksretur och trycker in ett hårt skott.
Skönt med 1-1 i detta läge. Bälinge på tå hoppas många, men istället blir spelarna ännu mer försiktiga och passiva. Rädslan att förlora verkar lysa igenom hela linjen. Allt pekar på förlängning och eventuellt straffavgörande men så kommer en förlupen boll från Häverödals försvar som går över Bälinge backlinjen och deras snabba forward hinner upp bollen och sätter vinstmålet 1,5 minut innan full tid.

Vad Bälinge måste tänka igenom och fundera över; vad händer mentalt hos våra spelare inför viktiga tävlingsmatcher...?
Rädslan att förlora gör att vi blir försiktiga och vågar inte hålla i bollen. Det fina passningsspel som vi vet att vi behärskar tas aldrig fram trots att laget vet att detta är lösningen för att luckra upp motståndarnas försvar. Försiktigheten gör även att vi vågar inte löpa ut på ytorna, varje spelare ligger hellre kvar på 'rätt sida' för att inte tappa bakåt. Men där skapas inga målchanser eller görs inga mål.
Häverödals SK har två skott på mål och vinner med 2-1.

Nu stryker vi ett streck över DM förlusten och siktar på revansch imorgon borta mot Håbo FF.
Generalrepetition inför seriepremiären borta mot UIF den 3 maj.